Mina besökare
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag: r
Online nu:

onsdag 4 februari 2009

Plugg. Faktiskt.

Jo, det stämmer. Föreläsning från nio till fyra idag. Det tar på en, särskilt när den sker den sal på universitetet som både innehåller den största mängden teknik OCH den största mängden icke-fungerande teknik. Jag tänker på ventilationssystemet och videokonferenssystemet. Det är rent ut sagt SKITDÅLIGT att VXU inte fixar ett mer normalt videosystem, eller åtminstone har någon som alltid kan hjälpa till när en videoföreläsning ska starta. Inte ens en manual finns det! Så himla dåligt. Plus att man blir lika trött efter trettio minuter i den salen som när man kommit tillbaka till Växjö efter en jobbsöndag i Jönköping! Tänk er då hur Emil fick kämpa idag - han är ju fortfarande lite sjuk!
Men oj, vad bra det var. Simon Ådahl. Säger bara det. Killen har koll, är kul och en underbar kristen. Inte nog med att han förklarade jätterelevanta saker på relevanta och lättförståeliga sätt under hela föreläsningen - efteråt fick jag en underbar pratstund med honom om Gud och musiken och musikbranschen. Han berättade om sig själv, om tiden med EdinÅdahl och varför de lade av och massa annat. Han är verkligen personen jag behöver prata med! En brinnande, varm och radikal kristen som har riktigt erfarenhet av musikbranschen...måste försöka hugga honom imorgon också. Jag vädrar en oerhört givande mailväxling.
Vi fick en uppgift i slutet som drog ut lite på tiden: vi fick ett skivkontrakt Simon hade gjort, som i mångt och mycket stämde överens med ett riktigt, men han hade kryddat det lite med både ovanligt bra och ovanligt dåliga saker, samt utelämnat en del viktiga regleringar. Vi skulle helt enkelt agera rockband som just fått skivkontraktet och granska det noggrannt för att se vad som var bra, vad som fattades, vad vi ville ändra på och vad som var rena försök att blåsa oss på pengar. För sådana försök förekommer - det var rent chockerande när han gick igenom alla knep de använder främst i USA för att suga ut artisten än mer, t.ex. genom avdrag som sedan länge förlorat sitt syfte och nu istället går direkt ner i fickan på skivbolagschefen, eller genom konstiga formuleringar som egentligen bara leder till att artisten får bekosta delar av produktionen som bolaget egentligen ska stå för. Men nu vet man om tjyvknepen, så nu kan man avslöja dem!!
Nä, nu blir det...ja, vad blir det nu? Find out more on next episode of Mr. John - Livin' the dream!

Inga kommentarer: