Mina besökare
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag: r
Online nu:

onsdag 4 februari 2009

Snark!

Jag och Emil står här och asgarvar åt fenomenet som vi kommit att kalla en "Ferdfelt". Detta p.g.a. att det var Henrik Ferdfelt, vår kursansvarige och en av föreläsarna i vår kurs Företagsekonomi För Musikproducenter, som var först med det.
Det handlar helt enkelt om att, i en anvisning till en examinationsuppgift eller annan mycket viktig uppgift, formulera sig helt och totalt grammatiskt och allmänt fel, så att ingen av eleverna begriper ETT SMACK. Den första "Ferdfeltaren" löd som följer (direkt citat från anvisningsdokumentet!):

2. En utredning av vilken typ av lagstiftning gäller för kulturarbetare med eget företag, med en association ska göras?

Som ni förstår så förstår ni inte. Hemligheten när man utläser en "Ferdfeltare", är att inte på något sätt genom melodin i rösten avslöja att det är en fråga, utan helt enkelt på slutet, efter en liten konstpaus, lägga till: "Frågetecken?" (då med den frågande melodin i rösten). I fredags hade vi introduktion i kursen som är vårt examensarbete, och när vi nu på nytt läste igenom ett av anvisningsdokumenten stötte vi på detta fenomen ytterligare en gång! Så här stod det:

- Hur relaterar mixningsestetik till kommersiella hänsyn och perceptionen av autenticitet?

Man kan ju inte bara göra annat än älska Växjö Universitet. Vilka insatser det görs för att bekämpa det akademiska och istället införa en mer lättsam känsla i universitetsvärlden, där videokonferensutrustning aldrig funkar och ingen vet hur man gör och det får komma någon gammal vaktmästare för att fixa den VARJE dag (gissar jag) utan att för den skull någon gång verkligen åtgärda problemet, och där det inte är så noga med anvisningarna till t.ex. examensarbetesanvisningar!
Jaja, det var vår lilla underhållningsrapport. Nu måste vi sova för imorgon ska Simon Ådahl ha en sex-timmars-dag igen. natti!

ps. Om någon går en "riktig" universitetsutbildning där de tvärtemot har stenkoll på allt så ber jag om ursäkt. Jag känner inte till såna, jag har aldrig gått någon seriös utbildning...

Inga kommentarer: