Mina besökare
Totalt:
Denna månad:
Denna vecka:
Idag: r
Online nu:

fredag 14 december 2007

sorg

...
Sorg. Saknad. Oförståelse. Tårar. Minnen. Smärta.
En mycket tung dag idag. Samuel Olofsson (född Svensson) begravdes i Hånger kyrka utanför Värnamo. Han var mycket Samuel; son, bror, make (i ett år), blivande pappa, jobbarkompis, kusin, glädjespridare, troende, vän etc...

"Ingen förälder ska behöva begrava sitt barn."
-ur Sagan Om Ringen

Bland det mest rörande var att se så många på gudstjänsten (närmare 300 pers) och från så olika sammanhang. Hela Elajo var där för att sörja sin arbetskamrat, fyra bänkrader var fulla av killar i blå arbetsbyxor och blåa Elajo-tröjor. Ett helt gäng, både vuxna och unga, hade kommit i sina scout-skjortor för att visa sin tacksamhet mot scoutledaren Samuel, att se dem göra scouternas honnör vid kistan var oerhört...
Denna sida av släkten, pappas, är till största delen uppväxt på bondgård, med hårt arbete och slit som del av vardagen. De är alla rejäla, starka, roliga och uthålliga, men att se dem så förstörda och brutna var mycket smärtsamt.

Men vilka är vi att bestämma över våra liv? "Vem av er kan...lägga en enda aln till sin livslängd?" (Matt. 6:27)
Gud gav Samuel ett längre liv när Han, efter en lång tid av förtvivlan och hopplöshet, lät honom finna ett hjärta som passade när hans eget inte fungerade, så Gud hade all rätt att ta Samuel till sig. Vi människor är så sköra här på jorden, och allt gott vi har kommer från Gud, är en gåva. Vilka är vi att säga hur Gud ska göra? Vår uppgift är inte att förstå Honom, vår uppgift är att lita på Honom och berätta för andra att de också kan lite på Honom.

Det verkar som det blir en soft kväll... Måste plugga mastering inför imorgon. Sov gott, världen. Se fram mot din frälsning.
JS


----------------
Now playing: Imogen Heap - Closing In
via FoxyTunes

Inga kommentarer: